Polynorm 1/4 ton
Aanhangwagen, 1/4 ton, 2 W
Ledig Gewicht:
Laadvermogen :
Lengte:
Breedte :
Hoogte :
Laadvolume:
255 kg
250 kg
2,64 m
1,43 m
1,035 m (zonder huif)
0,77 m3 (tot hoogte zijschot)
Het ontwerp van de aanhangwagen 1/4 ton, 2 wielen stamt uit de tweede wereldoorlog en is gefabriceerd door Bantam, de firma die de oer-jeep ontworpen heeft. Deze aanhangwagens werden achter Jeeps gebruikt. Het originele ontwerp is geschikt om te drijven.

Na de oorlog hebben verschillende fabrikanten (waaronder ook  nederlandse) dit soort aanhangwagens gebouwd, zoals Polynorm, Pennock, Roset, Paul & van Weelde.

Deze aanhangwagens verschillen op details met het origineel (sommige zijn voorzien van een laadklep). Ook hebben sommige een eigen reservewiel (in de tweede wereld oorlog was het wiel gelijk aan het wiel van de Jeep). Ook zijn er hoge en lage spantjes en zeilen.

De aanhangwagens 1/4 ton zijn afgestoten via de domeinen. Maar zelfs nu (2009) zijn ze nog op sommige plaatsen bij Defensie in gebruik.
Varianten:
Dirk Verstoep mailde ons dat Paul & Van Weelde in de jaren vijftig / zetsig één van de Nederlands grootste carroseriebouwers was. Dit bedrijf heeft aan defensie diverse bussen, carroserieën en aanhangwagens geleverd.
  • Polynorm
Aanhangwagen 1/4 ton, 2 w
Home: www.bravocie.nl
Weet iemand misschien de verschillen tussen de verschillende fabrikaten ?
Veteranendag 2007